Jonggidsen

 

Januari

Hallo allemaal, en welkom terug! Na een korte en zeer feestelijke onderbreking vliegen we er terug in met een wekelijkse vergadering. We hopen dat jullie allemaal fijne feestdagen hebben gehad en veel leutige cadeautjes in ontvangst hebben mogen nemen zodat we met zen allen goed aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. Let wel op, het is nog steeds op vrijdagen te doen deze maand omdat de leiding nog stevig achter hun boeken gekluisterd zit.

Vrijdag 07/01, 19:30-21:30: schaatsen

Vandaag begeven we ons zowel letterlijk als figuurlijk op glad ijs want we trekken naar de schaatsbaan wat verder in ons geliefde gemeentepark, het mag al een iets anders zijn dan de wei natuurlijk. Nu wat neem je mee voor ons avontuur op de kille Kontichse ijsvlaktes? Lange dikke sokken, handschoenen, mondmasker, eigen schaatsen als je dat hebt en zeker ook geld meenemen!(3 euro met eigen schaatsen, 5 euro zonder eigen schaatsen). We spreken om 19:30 af aan de schaatsbaan dus sta niet te koekeloeren op de wei, na het schaatsen sluiten we daar wel af. Vergeet zeker niet in te schrijven als je meekomt –> zie mailbox, en we zien jullie daar!!!

Vrijdag 14/01, 19:30-21:30: driekoningenvergadering

Een kleine week te laat, maar beter laat dan nooit sprak een wijs man ooit. We gaan plezierig liedjes zingen voor de drie koningen, de drie heerschappen die volgens de teksten van Urbanus “een rol balatum en ne grote pot vernis,
een salami met look en een aquarium met ne vis.” schonken bij  de geboorte van Jezus. Heel plezante mannen dus en zeker de moeite om eens de stembanden voor te smeren. Voel u vrij om u te verkleden als één van deze drie komieken en zak zeker af naar de wei, toedeeels.

Vrijdag 21/01, 19:30-21:30: omgekeerde vergadering

Omgekeerde vergadering huh?! Sommigen zullen exact zo reageren, anderen kennen het concept misschien al van eens op kamp gedaan te hebben. Het is zo simpel als de naam  doet vermoeden, vandaag doen we alles compleet omgekeerd en meer doen we voorlopig nog niet uit de doeken. Kom dus met zoveel mogelijk, en doe gezellig mee.

Vrijdag 28/01, 19:30-21:30: vuurvergadering

Hoera, vuur stoken!!! We leggen vandaag het spreekwoordelijke vuur aan elkaars schenen om te zien wie er het beste vuur kan maken en beheersen. Wie zijn de verborgen pyromanen onder ons en wie bakt er werkelijk totaal niets van? We beslissen het voor ééns en voor altijd vanavond dus kom zeker meedoen op deze heugelijke avond van laaiende kampvuren.

Zo dat was het dan ook weer voor Januari, de eerste maand van het nieuwe jaar zit er ook al weer op maar er is verbetering in het vooruitzicht. Vanaf volgende maand spreken we weer af op zondag van 14:00 tot 17:00 omdat die vervelende examens dan ook weer achter de rug zijn dus stay tuned voor meer plezierige vergaderingen!!!

Stevige linker,

Jarne, Lennert, Liam, Fenneke, Lobke en Laura

Februari

Dag vrienden, we gooien het concept avondvergadering samen met onze goede voornemens de deur uit zoals altijd in februari en gaan verder met de aloude zondagse traditie. De leiding is juist verlost uit de klauwen van de examens en wij hebben er dus uitermate veel zin in, we hopen jullie ook! Wat staat er op de menu deze maand? Geef uw ogen de kost en lees het hieronder, tot snel lieve kids!!!

Zondag 06/02, 14:00-17:00: dorpsspel

Yiplaaa, vandaag sturen we jullie op pad in ons prachtige Kontichse drop om leuke opdrachtjes uit te voeren en fratsen uit te halen met de lokale bewoners, dolle pret dus! Een niet te missen voorjaarsklassieker die we graag met zoveel mogelijk van jullie zouden willen beleven. We zien jullie daar, doeiii.

zondag 13/02, 09:45-13:15: Wimvergadering

Pom, pam, pim, we trekken er op uit met Annaert Wim. Voor zij die de man niet kennen, kom zeker eens kennis maken met de man. Vandaag gaan we klussen om wat centjes te verdienen waarmee we ons spetterend-, onwaarschijnlijk-, memorabel kamp zullen financieren. Het zou dan ook heel aangenaam zijn moesten jullie met zoveel mogelijk komen opdagen zijn want het is natuurlijk voor jullie eigen kamp dat we het doen.

We spreken af op de wei met de fiets, let op de speciale uurregeling en we zien jullie wel verschijnen. Toedeeeels!!!

Zondag 20/02: Géén vergadering

Wat? Nee, tis toch niet waar zeker??? Ja toch wel, het is jammer maar waar. Dit weekend knijpt de leiding er zelf even tussenuit om te beraadslagen en te vergaderen over het verdere gidsenjaar. Jullie worden dus niet verwacht op de wei, eet op jullie gemak de zondagse pistoletkes op en we zien jullie volgende week.

Zondag 27/02, 14:00-17:00: FC De Kampioenenvergadering

Vandaag staat volledig in het teken van deze immer iconische en komische reeks die ondanks de première op 6 oktober 1990 nog steeds levendig grijs wordt gedraaid in vele huiskamers. Zak dus massaal af richting wei voor de meest onvergetelijke kampioenenbelevenis van je leven onder begeleiding van minstens drie doorwinterde kampioenenkenners (lees: de mannelijke leiding)want kampioen zijn is en blijft plezant. Ons gedacht!!!

Tot zover de kortste, maar niet minder leutige maand van het jaar. We kijken reikhalzend uit naar de maand Maart, vergeet niet flink in uniform te komen en af te mailen bij afwezigheid! Voor de vergeetkopjes staat hieronder (al sinds september) de wet.

Ingerukt whoesshh en stevige linker,

Jarne, Lennert, Liam, Fenneke, Lobke en Laura

Maart

Tuut-tuut, boing-boing Liam en Jarne hebben een baard en kijk eens aan wij zijn al bij de maand Maart. Geen veranderingen van strategie, we gaan verder op het aloude elan van grenzeloos lol trappen en uren amusement. Lees hieronder hoe we onze gezellige bijeenkomsten gaan invullen, letsgooooo.

Zondag 06/03, 14:00-17:00: Survivalvergadering

Wie o wie heeft het wreedste survivalinstinct? Wie gaat er over lijken en door merg en been om ondanks alles te overleven? We steken vandaag het spreekwoordelijke mes tussen de tanden en wagen ons aan een onnavolgbare survivaltest. Ooow heeeuuurlijk, dus kom maar met velen en kom met een gezonde portie strijdlust. Tot daaaaan!

Zondag 13/03, 14:00-17:00: Aerobicsvergadering

Een efficiënte fysieke uitoefening die vaak op muziek wordt gedaan. Kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact worden getraind, zo stellen onze alwetende vrienden van Wikipedia het. Hoe dat olijke spel van bewegingen op muziek nu eigenlijk echt in zen werk gaat ontdekken we samen met heel de bende. Doe gelijk wat stretchoefeningen en kom onze aerobics equipe versterken, yuuuuuu.

Zondag 20/03, 14:00-17:00: Gekke kapselsvergadering

Een mullet, Een broske, undercut, kort haar, lang haar, een patersplak, vandaag passeert alles de revue. We verdiepen ons in de kunst van het kapsels vormen en heel het circus dat daarbij kijken komt, owww heeeuuurlijk. Allen in het gelid en aanwezig dus, salutkeees.

Zondag 27/03, 14:00-17:00: Riskvergadering

Een prachtige klassieker in het gezelschapspelletjesjargon die je mogelijks al eens thuis hebt gespeeld. Vandaag trekken we op verplaatsing en overschrijden we de grenzen van het spelbord om deze klassieker op levensgrote wijze uit te bikkelen. Trek je veroveringsbenen aan en meng u in deze strijd voor werelddominantie. Tot op de weide dames!

Net als een geoliede machine werken we zo onze weg soepel door ook deze maand. Gelukkig zijn we nog niet uitgeraasd en liggen er nog enkele mooie maanden in het verschiet, owww heeeuuurlijk! Kan jij maar niet genoeg krijgen van onze leutige escapades, blijf dan zeker afkomen. Maaarrr niet vergeten afmelden  bij afwezigheid en flink de uniformpjes aantrekken, dan blijven we allemaal dikke vrienden met elkaar.

Zo dat was het, INGERUKT WOESHHH!!!!

Rickey, Jarney, Liejem, Glenneke, Baura en Loppeke

April

Bloempjes verwelken, schepen vergaan, ons Baura draagt een bril en hoplaaa het is April. Traditioneel een maand vol flauwe 1 Aprilgrappen, paasklokken, chocolade eikes, hopelijk al wat mooiere lentedagen en nog veel meer lekkers om van te smullen. Wat deze maand nog meer brengen zal op vlak van vergaderingen ontdek je in enkele malen scrollen, veel leesplezier!

Maandag 04/04 – donderdag 07/04: PaPaKa

Hip hip hoera hoezeee, we gaan op Papaka OWWW HEEEUUURLIJK!!! Op dit meerdaags avontuurtje in de Kempische bossen drillen we de technische aspecten van het bestaan als scout. Vuur stoken, sjorren, tenten opzetten en nog vele andere skills zullen we uitvoerig trainen en bijschaven op leutige, sfeervolle wijze. Ook zullen de collega’s van Scouts en Kokaz aanwezig zijn dus genoeg ingrediënten aanwezig om er een spetterende editie van te maken. alle verdere info staat op de infobrief die jullie normaal gezien allen aangekregen hebben. Wij kijken er al vast naar uit!!! joejoeeee

Zaterdag 16/04, 14:00-17:00: ODD Scouts

Ook vandaag trekken we op verplaatsing  en nog wel naar de geliefde buren van Scouts Kontich om onze neusjes eens binnen te steken op hun opendeurdag. Een traditionele scouteske verbroedering die we natuurlijk voor geen geld ter wereld zouden willen missen. Nu we toch samenkomen maken we ook ineens van de gelegenheid gebruik om aan het repeteren te gaan voor onze allombekende en wel gesmaakte show op onze eigen opendeurdag, allen op post dus. Yuuuuuu

Zaterdag 23/04 en Zondag 24/04: Opendeurweekend

Zet je schrap voor het leukste weekend van het jaar, jawel zeer zeker: ODD!!!!! Het is jammer genoeg 2 jaar oprij in de soep gedraaid maar dat halen we dit jaar allemaal properkes in natuurlijk. zaterdagavond 17:15u houden we de traditionele bezinning voor het eten en zondag worden jullie van 10:00u-17:00u verwacht om samen gezellig een dagje te vertoeven op onze immer fijne weide ennn natuurlijk om onze spetterende show op te voeren. We verwachten jullie voor deze hoogdagen dan ook met heel de bende paraat op de afspraak, neem zeker ook een centje mee voor een versnaperingske hier en daar. Tot dan liefste kids!!!

Ziezowww dat zijn de lekkernijen die ons te wachten staan, ow wat heeuurlijk, kom dus zeker af voor je wekelijkse dosis vermaak! Flink blijven afmailen bij afwezigheid en nog flinker je perfect uniform blijven aantrekken, ingerukt en tot op de wei!!!

Stevige linker

jullie liefste leidingsploeg

Mei

Halli, Hallo dag vrienden! Net als de vogels die deze maand allemaal een ei zouden leggen vliegt de tijd razendsnel. Zonder het goed en wel te beseffen sluipen we stilaan richting het einde van het gidsenjaar, maarrrr voordat we daar zijn staat er gelukkig nog een hele hoop ongeremd plezier op de planning hoeraaa!!! Hieronder een kleine opsomming.

Zondag 01/05, 14:00-17:00: Leidingswissel

Vandaag zullen het niet de bekende gezichten zijn die jullie van zondags entertainment zullen voorzien. Wij hebben onszelf als leiding lekker in de mix gegooid en gaan eens een namiddagje op stap met een andere groep. Wie de haast onmogelijke taak heeft om ons waardig te vervangen en wat er op de planning staat moeten jullie zelf maar komen ontdekken, tot dan!

Zondag 08/05, 10:00-17:00: Patrouilletocht 

Smeer jullie benen maar al in want het is tijd voor een onvervalste klassieker uit de oude doos, jawel jazeker de patrouilletocht. We sturen jullie de wijde wereld in op een plezierig tochtje met zoals de naam doet vermoeden alleen jullie eigen patrouille, omdat het wel een stevig tochtje kan worden beginnen we alvast om 10:00u!!! dus zeker op tijd komen is de boodschap. Goeie schoenen en een rugzakske met lunchpakketje is zeker aangeraden en voor de rest moet je alleen je goed humeur meebrengen, toedeeeeels!

Zondag 15/05, 10:00-13:00: Districtsspel

Jeeeeeuuuuy!!! Vandaag gaan we met alle groepen van ons district leute en plezier trappen. Maar huh wie zijn dat dan??? Het zijn zowaar onze vrienden van de Scouts, de Kokaz en de scoutsgroepen van Edegem allemaal tesamen, een super leuke mix dus om de zondagnamiddag mee te vullen. Kom zeker allemaal met de fiets want we moeten op verplaatsing naar Edegem voor dit leuke uitje. (De uren kunnen mogelijks nog veranderen maar dan communiceren we dit tijdig.) yuuuuuu!

Vrijdag 20/05: Kampinfoavond 

Met het einde van het jaar sluipt natuurlijk ook het kamp als klapper op de vuurpijl mee dichterbij. Om jullie te voorzien van alle nodige info daar omtrent organiseren we dit avondje om alle eventuele vragen en opmerkingen te beantwoorden. Als je dus ambitie hebt om mee te gaan op kamp en brandend van nieuwsgierigheid bent voor het kampthema moet je zeker eens binnenspringen. Hopelijk allemaal tot dan want we nemen natuurlijk liefst van al iedereen mee! Mail met verdere info volgt nog, tot in den draaaai!!!

Vrijdag 27/05: 19:30-21:30: Hapjesvergadering

Met spijt in het hard moeten we terugschakelen naar avondvergaderingen op vrijdag want voor de leiding zit er weer een superfijne examenperiode aan te komen. Hoe triestig dat ook mag zijn, we laten het zeker niet aan ons hart komen want we maken er gewoon een super smakelijke en gezellige hapjesvergadering van owww heeuuurlijk!!! Neem allemaal iets lekker mee om te smikkelen en dan maken we er een culinair avondje van, doeiiiii.

Et voila, dat is dan ineens de kalender voor deze maand. We paraderen met gezapige pas richting de laatste etappes van het jaar en we hopen die met zoveel mogelijk af te kunnen werken! Laat iets weten als je niet komt, of kom gewoon af dat bespaart uzelf de moeite. Flink de uniformpkes blijven aandoen en we zien jullie op de gidsen he! Saluut en de kost!!!

Stevige linker lieve kids,

Jarne, Liam, Fenneke, Baure, Rikkie en Schwobbel

Juni

Bonjour les dames! Welgekomen bij de alweer laatste maand van ons jaar, maaaaarrr net zoals in het slotkwartier van een halve finale van de Champions League blijft het wervelend spannend en boordevol entertainment tot de laatste secondes. Helaas is het ook tijd voor het einde van het schooljaar en worden wij getrakteerd op een heerlijke reeks examens dus houden we het nog steeds op avondvergaderingen. Let’s go!!!

Vrijdag 03/06 19:30-21:30: Filmvergadering

De naam spreekt voor zich natuurlijk. Filmpke zien, snacky erbij, beetje grappen en grollen, een ontspannen avondje voor ons allemaal. Kom dus zeker af en samen maken we er een filmavond van waar ze op het filmfestival in Cannes kunnen van dromen, tot dan!

Vrijdag 10/06 19:30-21:30: Casinovergadering

Omdat jullie eigenlijk nog te jong zijn om met ons mee naar het casino in Knokke te gaan brengen wij het casino wel gewoon mee naar de wei. Wie het meeste gokgeluk met zich meedraagt en wie er na enkele minuten geen rotte cent meer heeft ontdekken we op deze exclusieve Las Vegas avond. Feel free om uzelf helemaal casinowaardig uit te dossen en we zien jullie aan de pokertafel!!!

Vrijdag 17/06 19:30-21:30: Balvergadering

Neeeen helaas geen chique bal met dansen en glamoureuze toestanden. Vanavond is een ode aan elke bestaande leuke balsport die je maar kan bedenken en we gaan fameus ons best doen om zoveel mogelijk ervan te spelen! Kom met ons de schoolfrustraties van jezelf  trappen, slaan, werpen, botsen, zwieren, etc. en we maken er een beweeglijke en plezante vrijdagavond van adieuuuuu.

Zondag 26/06 10:00-17:00: slotdag

Hier is hij dan, de onafwendbare laatste vergadering van het jaar. En hoewel we er vandaag ongetwijfeld uit gaan met een ongeziene knaller van formaat met plezier, spel en spektakel blijft het natuurlijk zonder blikken of blozen de laatste. Maar kopjes omhoog liefste kinderen, de laatste rechte lijn richting kamp ligt open en we gaan ons nog nekeer goed amuseren met zoveel mogelijk tesamen! Meer info hierover komt nog via mail dus zeker in de gaten houden die mailbox. Dus zonder excuus allemaal aanwezigggg, yuuuuu!!!

En zo is de cirkel rond, na deze vier laatste vermakelijke bijeenkomsten kijken wij alvast rijkhalzend uit naar de kampzomer en hopen we jullie daar met zoveel mogelijk te zien. Gelukkig zijn er in het leven nog zekerheden en blijven dus de regels omtrent uniformen (tenzij het natuurlijk met verkleden is) en afmelden hetzelfde. Want goede afspraken maken goede vrienden.

Stevige linkers van jullie liefste leiding,

Jarne, Lennert, Liam, Fenneke, Lobke en Laura

Heel belangrijk! De wet:

Een jonggids is…

een eerlijk en blij kameraad

ze doet mee en zet zich in

ze wilt winnen, maar kan verliezen

ze is fijn in haar optreden

ze is een opmerkzaam ontdekker

ze draagt zorg voor hetgeen ze gebruikt 

en ze helpt graag waar ze kan