Jonggidsen

jogi

September

Helaas is de zomervakantie alweer ten einde, maar niet getreurd… Er staat weer een spiksplinternieuw en veelbelovend gidsenjaar voor de deur! Hopelijk hebben jullie er veel zin in, want wij staan alvast te popelen om erin te vliegen! Vergeet zeker niet te verwittigen (mail/sms) als je niet kan komen naar de vergaderingen!

 

Zondag 08/09, 10u-17u: Openingsvergadering

Zoals de traditie het betaamt, luiden we het nieuwe jaar in met de openingsvergadering. Vandaag verwelkomen we de eerstejaars en vieren we de opening van het nieuwe gidsenjaar. Jullie worden allemaal om 10u op de wei verwacht met een lunchpakket. De eerstejaars brengen best een setje slechte kleren mee die vuil mogen worden en een setje propere kleren voor ‘s middags aan te doen.

 

Zondag 15/09, 14u-17u: Kennismakingsvergadering

Een nieuw jaar betekent nieuwe leiding en nieuwe jonggidsen, maar wie zijn die nieuwe leiding nu echt? Wie zijn jullie eigenlijk? Hoog tijd om elkaar beter te leren kennen en nieuwe vriendschappen te smeden. Afkomen is dus de boodschap!

 

Zondag 22/09: Geen vergadering

Jammer genoeg gaat de leiding dit weekend op leidingsweekend dus is het geen vergadering vandaag. Maar dat zetten we volgende week zeker en vast recht.

 

Zondag 29/09, 14u-17u: Dorpsspel

Vandaag staat er een heus dorpsspel op de planning, kom allemaal met de fiets en ontdek de geheime plekjes van ons geliefde dorp Kontich.

 

Groetjes van jullie geweldige nieuwe leiding:

      Jarne                Niels    Laura  Flora Julie  Anna

 

 

 

Oktober

Nu we het nieuwe scoutsjaar officieel hebben ingezet en we elkaar beter hebben leren kennen, kunnen we eindelijk aan het echte werk beginnen en dat doen we zo: 

Vergeet ook zeker niet te verwittigen als je niet kan komen (mail/sms)!

 

Zondag 06/10, 14u-17u: Legervergadering

De dienstplicht is al jaren afgeschaft, maar vandaag gaan we toch een beroep op jullie moeten doen, want we hebben jullie hulp broodnodig in de strijd. Dus haal allemaal de innerlijke soldaat in jullie naar boven en kom ons helpen aan het front.

 

Zondag 13/10, 14u-17u: Patrouilleverdeling + Knutselvergadering

Patrouilles zijn een essentieel onderdeel van de jonggidsen en vandaag zullen die eindelijk gevormd worden. Dit wil je zeker en vast niet missen dus komen is de boodschap! Eens de patrouilles gevormd zijn, gaan we met z’n allen gezellig knutselen om zo ons steentje bij te dragen aan het Gidsenbal.

 

Vrijdag 18/10: Kindermagda

Dansen tot je erbij neervalt op de allerziekste schijven, dat is de succesformule van onze Kindermagda. Dus zak in grote getalen af naar de Magdalenazaal en kom naar het beste fuifje in heel de geburen. Houd zeker onze site of facebookpagina in het oog voor meer informatie.

 

Zaterdag 19/10: Gidsenbal

Naar jaarlijkse traditie organiseren we weer een heus bal. Kom lekker genieten, met je gehele familie, van de sfeer en het heerlijke eten. Ook hier is de boodschap houd onze site en/of facebookpagina in het oog voor meer info over ons Gidsenbal

 

Zondag 20/10: Geen vergadering

De leiding heeft het dit weekend ontzettend druk met onze 2 spetterende evenementen, zo druk zelfs dat er helaas geen tijd is voor een vergadering deze week. Als je ons toch te hard zou missen, kom dan zeker eens langs op de bovenstaande evenementen.

 

Zondag 27/10, 14u-17u: Halloweenvergadering

WIst je dat Halloween al meer dan 6000 jaar bestaat? Wist je dat Amerikanen zo’n slordige 7 miljard dollar per jaar uitgeven aan Halloween? Wil je meer te weten komen over deze feestdag of wil je gewoon is goed griezelen? Kom dan zeker af (als je durft)!

Zeer Belangrijk!! De wet:  Een jonggids is…

een eerlijk en blij kameraad

ze doet mee en zet zich in

ze wilt winnen, maar kan verliezen

ze is fijn in haar optreden

ze is een opmerkzaam ontdekker

en ze draagt zorg voor hetgeen ze gebruikt

ze helpt graag waar ze kan 

 

Groetjes van jullie fantastische leiding:

Flora, Laura, Niels, Anna, Jullie en Jarne