Jonggidsen

Driewerf hoeraaaa!!! Weer een nieuw gidsenjaar dat op het punt staat te beginnen, dolle pret! Het belooft weer een prachtig jaar vol spel, plezier, grappen en grollen te worden en hopelijk nog eens een editie die Coronagewijs niet geteisterd wordt als het even kan. jullie kersverse nieuwe leiding heeft er alvast heel veel zin in en we hopen jullie in grote getalen te mogen ontvangen komend jaar. Ingerukt whoeeesjjj!

september

vrijdag 03/09  19:00-21:00: infoavond

Een kleine infosessie betreffende komend jaar waar jullie allemaal welgekomen zijn. We zien jullie graag met zoveel mogelijk verschijnen zodat we al eens kennis kunne maken en eventuele vragen of vertwijfelingen de wereld uit kunnen helpen. Tot dan!

zondag 05/09 10:00-17:00: openingsvergadering

De klassieke aftrap van het nieuwe gidsenjaar, en laat ons niet bevreesd zijn om het een heus startschot te noemen want een knaller wordt het zeker! Allemaal op post dus in perfect uniform op ons vertrouwde weitje om het jaar met gepaste stijl en klasse in gang te trappen.

Kom allemaal zeker met de fiets en doe slechte kleren gaan als je tot de groep behoort van 1ste jaars en mensen die nog geen overgang gedaan hebben vorig jaar. 2e jaars mogen zelf naar keuze iets meebrengen om de overgangers mee te plezieren (een sauske, eieren, ge kent de klassiekers wel). En vergeet zeker niet om een stevig lunchpakketje mee te nemen en dan zien we jullie daar om 10:00 present op de wei.

zondag 12/09 14:00-17:00: kennismakingsvergadering

Vandaag zetten we de groepsdynamiek op absolute scherpte en leren we elkaar nog wat beter kennen in deze kennismakingsronde. Allen daarheen dus en kom ontdekken met welke leutige types we het jaar gaan doorbrengen. joejoe!!!

zondag 19/09 14:00-17:00: jogi olympics

Naar het voorbeeld van onze nationale topatleten die afgelopen zomer de feurore maakten op de spelen in Tokio organiseren we lekker op onszelf onze eigen editie van ’s werelds grootste sportevenement. We trekken helaas niet naar Tokio maar dat zal de pret niet verminderen, vandaag ontdekken wie de grootste sportieve wonderen in onze gelederen zijn en wie er met olympisch goud huiswaarts keert.

zondag 26/09 14:00-17:00: MMA vergadering

MMA of voluit gezegd Mixed Marshall Arts, de welgekende multidisciplinaire gevechtssport voor alleen de taaisten ter aarde.  Vandaag is het showtime voor de vechtersbazen in de groep en bekampen we elkaar in verscheidene gevechtstechnieken, smeer de benen dus maar in en zak massaal af naar de wei.

Bi ba boem patat september zit er dan al gelijk op, maar droog de traantjes maar want ook Oktober wordt minstens even spetterend en ludiek en blijven we jullie vast adres voor zondags plezier. Niet vergeten op tijd af te zeggen als je er niet bij bent  en leer ook zeker en vast de wet van buiten (keeeiii belangrijk en deze staat hier onderaan ook geschreven) en dan zien we jullie in oktober, zoals altijd in perfect uniform terug!

stevige linker en in goedgemutste pas

uw leiding die voorlopig nog anoniem blijft

oktober

Daar zijn de dan met de maand oktober, terwijl het weer langzaam druileriger en troostelozer wordt laten we dat niet aan ons hart komen en houden we de sfeer erin met een serie plezierige vergaderingen.

zondag 03/10: GEEN vergadering

Dit weekend pitst de leiding er zelf een weekend tussenuit en zullen jullie helaas een weekje langer op jullie honger moeten blijven zitten. volgende week zijn we terug van de partij!

zondag 10/10 14:00-17:00: verjaardagsfeestje-vergadering

Er zijn er twee jarig hoera, hoera. Lang zullen ze leven en oh wat zijn we blij!!! vandaag vieren we de verjaardag van twee van onze voorlopig nog niet genoemde leiders. Zeker en vast afkomen want van een goei verjaardagsfeest zou een voorbeeldige jogi niet bang mogen zijn. we zien jullie op het feest!

zondag 17/10: (weer) GEEN vergadering 🙁

Dit weekend hebben we onze handen vol met het orkestreren van het immer spetterende gidsenbal en kunnen we jullie helaas ook niet ontvangen. weer een weekje wachten dus maar we maken dit zeker goed de week erop.

22/10-24/10:  1ste weekend!!!!

Woehoewwww we gaan op weekend! omdat we jullie deze maand 2 keer moeten teleurstellen maken we dit goed met een weekendje onder ons. Waarheen we trekken en wat het thema is en de rest van de info volgt nog allemaal via mail, maar hou dit weekend alvast vrij en schrijf het op in je agenda, in je dagboek, op je hand, thuis op de muren desnoods maar zorg dat je zeker present bent op on niet te missen weekendje.

Zondag 31/10 14:00-17:00: Halloween-vergadering

Hoewel door sommigen bestempeld als een heidens feest kennen wij het hier vooral als de perfecte gelegenheid om lekker te griezelen en heerlijke hoeveelheid snoepgoed binnen te rijven.  Allen aanwezig dus op deze jaarlijkse klassieker om stevig grellig te doen en rond te spoken.

En zo gaat ook oktober voorbij, de tijd vliegt maar in november zijn we er evengoed weer bij. niet vergeten afzeggen als je niet naar de vergaderingen kan komen, wij zijn ten allen tijden bereikbaar en zien jullie graag verschijnen, zoals altijd natuurlijk in perfect uniform.

Ingerukt Whoessshhhh!!!

jullie liefste leiding

Lobke, Fenneke, Laura, Liam, Jarne en Lennert

november

Ziezo liefste jonggidsjes, zonder dat we het goed en wel beseffen zijn we al aangekomen bij de maand november. Naar goede gewoonte een maand vol regenweer, hondenweer, sneeuw- en hagelvlagen. Maar hebben jullie even geluk dat wij er weer elke zondag bij zijn om het samen plezierig te maken, geef jullie oogjes maar de kost en lees wat we deze maand gaan uitsteken!

Zondag 07/11 14:00-17:00: herfstvergadering

Hoewel de herfst eigenlijk al enge tijd bezig is doen we er vandaag nog een extra schepje herfst-vibes bovenop en maken we er een leutige en gezellige herfstdag van. “Huh maar leiding wat houdt dat dan wel in?” gewoon afkomen curieuzeneusjes en je zal wel zien wat wij klaargestoomd hebben voor jullie. tot op de wei!

Zondag 14/11 14:00-17:00: knutselvergadering

Laat jullie kunstzinnige zelven los want deze kaar gaan we kunstwerken fabriceren om te verkopen op onze gidsenmarkt om een centje bij te verdienen zodat we de rest van het jaar kunnen financieren. Kom dus met zoveel mogelijk want vele handen maken het werk licht en meer volk is meer geknutsel en dus ook meer geld. Hoeraaa win-win dus!

Zaterdag 20/11 14:00-17:00 gidsenmarkt

Ja liefste dames u leest het goed, we druisen tegen de klassieke scoutsregels in en spreken dit weekend af op zaterdag. Niet zomaar een zaterdag weliswaar want vandaag doen we beroep op jullie charmes en verkoopskills om ons eigen kraam te runnen op de gidsenmarkt. Als we allemaal flink ons best doen vergaren we hopelijk een klein fortuin en kunnen we dar nog een heel jaar van genieten.

Zondag 28/11 14:00-17:00: K2 zoekt K3

Warm jullie stemmen op en oefen de beste danspassen in voor wat mogelijks de meest prestigieuze contest van uw leven wordt. Wij als leidingsploeg zijn er rotsvast van overtuigd dat de kandidaten van K2 zoekt K3 slechts slappe soep brengen tegenover wat jullie showbeesten kunnen presteren, en daarom doen we toch gewoon lekker onze eigen versie. Allemaal op post dus voor deze knaller en dan gaan we samen op zoek naar de missing link in K3. De winnaar sturen we sito presto op naar studio 100, tot daaaaan.

Ziezo en daarmee ronden we ook de kaap van november. Op naar de volgende! vergeet intussen niet flink af te mailen bij afwezigheid, in perfect uniform af te zakken naar de wei en voor het tanden poetsen de wet (naar beneden scrollen)te oefenen in de spiegel.

Vele lieve groetjes en een stevig links polleke,

Lobke, Fenneke, Laura, Liam, Jarne en Lennert

 

December

Een maand van feestdagen, cadeaukes, nieuwjaarsbrieven, centjes van de bobon en helaas ook examens en studeren. Ook de leiding ontkomt er niet aan en daarom zal het deze maand een beetje anders verlopen dus kijk zeker goed de datums en tijdstippen na zodat je deze spetterende avondvergaderingen niet mist!

Zaterdag 04/12, 19:30-21:30: sinterklaasvergadering

Sinterklaasje bonne bonne bonne, hoort wie klopt daar kinderen! Inderdaad de goedheilige man komt naar jaarlijkse gewoonte ook eens piepen bij ons om de zoete kinderen te overladen met lekkers. Tevens zal hij ook de boefjes onder ons publiekelijk bestraffen met de roe! Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om het weer heel gezellig te maken, allen aanwezig dus!

Vrijdag 10/12, 19:30-21:30: afreageervergadering

Een vergadering waarvan het concept alom bekend is. Een scouteske vorm van therapie waarbij we alle frustraties eruit kegelen met een resem aan lekker brute spelletjes en hier en daar onder professioneel toezicht enkele attributen slopen, heeeuuurlijk. Teken present en ga na de vergadering compleet ontspannen naar huis, doeeeei.

Vrijdag 17/12, 19:30-21:30: kerstfeestje

Stille nacht, heilige nacht, dji dja jinglebells, of neen toch niet helemaal… Stil zal het zeker niet zijn,want we maken er een ongelooflijk kerstfeest van en zetten de boel helemaal op stelten. Neem zeker allemaal een klein cadeautje mee (max. 3 euro) en kom mee kerst vieren met ons! Tot daaaan!!!

Vrijdag 24/12: geen vergadering

Dit weekend uiteraard geen vergadering want iedereen is te druk bezig met gourmetten bij de familie.

Ziezo! Daarmee zijn de maand december en het huidige jaar weer voorbij. Zalige kerst, gelukkig nieuwjaar en de beste wensen van jullie liefste leidingsploeg. Flink blijven afmailen, flink de uniformpjes aan en als je de wet nu nog niet kent pakt de sint u mee! Tot snel!!!

stevige linker en dikke smakkerds,

Flobke, Bjarne, Sonja, Glenneke , Baura en Ritchie

Niet vergeten: MONDMASKEEEER!!!!!

 

Januari

Hallo allemaal, en welkom terug! Na een korte en zeer feestelijke onderbreking vliegen we er terug in met een wekelijkse vergadering. We hopen dat jullie allemaal fijne feestdagen hebben gehad en veel leutige cadeautjes in ontvangst hebben mogen nemen zodat we met zen allen goed aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. Let wel op, het is nog steeds op vrijdagen te doen deze maand omdat de leiding nog stevig achter hun boeken gekluisterd zit.

Vrijdag 07/01, 19:30-21:30: schaatsen

Vandaag begeven we ons zowel letterlijk als figuurlijk op glad ijs want we trekken naar de schaatsbaan wat verder in ons geliefde gemeentepark, het mag al een iets anders zijn dan de wei natuurlijk. Nu wat neem je mee voor ons avontuur op de kille Kontichse ijsvlaktes? Lange dikke sokken, handschoenen, mondmasker, eigen schaatsen als je dat hebt en zeker ook geld meenemen!(3 euro met eigen schaatsen, 5 euro zonder eigen schaatsen). We spreken om 19:30 af aan de schaatsbaan dus sta niet te koekeloeren op de wei, na het schaatsen sluiten we daar wel af. Vergeet zeker niet in te schrijven als je meekomt –> zie mailbox, en we zien jullie daar!!!

Vrijdag 14/01, 19:30-21:30: driekoningenvergadering

Een kleine week te laat, maar beter laat dan nooit sprak een wijs man ooit. We gaan plezierig liedjes zingen voor de drie koningen, de drie heerschappen die volgens de teksten van Urbanus “een rol balatum en ne grote pot vernis,
een salami met look en een aquarium met ne vis.” schonken bij  de geboorte van Jezus. Heel plezante mannen dus en zeker de moeite om eens de stembanden voor te smeren. Voel u vrij om u te verkleden als één van deze drie komieken en zak zeker af naar de wei, toedeeels.

Vrijdag 21/01, 19:30-21:30: omgekeerde vergadering

Omgekeerde vergadering huh?! Sommigen zullen exact zo reageren, anderen kennen het concept misschien al van eens op kamp gedaan te hebben. Het is zo simpel als de naam  doet vermoeden, vandaag doen we alles compleet omgekeerd en meer doen we voorlopig nog niet uit de doeken. Kom dus met zoveel mogelijk, en doe gezellig mee.

Vrijdag 28/01, 19:30-21:30: vuurvergadering

Hoera, vuur stoken!!! We leggen vandaag het spreekwoordelijke vuur aan elkaars schenen om te zien wie er het beste vuur kan maken en beheersen. Wie zijn de verborgen pyromanen onder ons en wie bakt er werkelijk totaal niets van? We beslissen het voor ééns en voor altijd vanavond dus kom zeker meedoen op deze heugelijke avond van laaiende kampvuren.

Zo dat was het dan ook weer voor Januari, de eerste maand van het nieuwe jaar zit er ook al weer op maar er is verbetering in het vooruitzicht. Vanaf volgende maand spreken we weer af op zondag van 14:00 tot 17:00 omdat die vervelende examens dan ook weer achter de rug zijn dus stay tuned voor meer plezierige vergaderingen!!!

Stevige linker,

Jarne, Lennert, Liam, Fenneke, Lobke en Laura

 

 

 

Heel belangrijk! De wet:

Een jonggids is…

een eerlijk en blij kameraad

ze doet mee en zet zich in

ze wilt winnen, maar kan verliezen

ze is fijn in haar optreden

ze is een opmerkzaam ontdekker

ze draagt zorg voor hetgeen ze gebruikt 

en ze helpt graag waar ze kan