Gidsen

Piepeloe!!! Dag liefste gidsjes, welkom terug allemaal voor een spetterend nieuw gidsenjaar vol grappen, grollen, plezier en (leed)vermaak. Hopelijk zijn jullie allemaal fijn op vakantie kunnen gaan om de batterijen op te laden want jullie favoriete bezigheid genaamd “school” is intussen ook al terug begonnen, gelukkig zijn wij als rotsen in de spreekwoordelijke branding er wederom bij om de pijn te verzachten. Hoe we dat deze maand gaan doen? Men lezen het hieronder, veel plezier ermee!

September

Zondag 04/09, 10:00-17:00: Openingsvergadering

Volgens het handboek der logische denkers beginnen we bij het begin en zoals elk jaar is dat met de welgekende openingsvergadering. Een fijne bijeenkomst waar we onze kersverse Eerstejaars gidsen verwelkomen in onze tak met bakkenvol rans en wansmakelijke opdrachten. Hierna volgt de jaarlijkse openingsshow met als klapper op de vuurpijl de jaardans waarbij wij ons als leiding nog eens ferm belachelijk gaan maken. Allen om 10:00u aanwezig op de wei met de fiets! (En eerstejaars slechte kleren meenemen!!!) Tot dan.

Zondag 11/09, 14:00-17:00:  Lekkepoes vergadering

Het jaar is nog niet eens deftig begonnen of het drie van jullie vier lieve leiders nemen alvast de benen naar het buitenland. Bijgevolg blijft alleen Lennert over om de kastanjes uit het vuur te halen en jullie te voorzien van zondagse pret en gaan we er een ongeziene namiddag van maken, heeuurlijk! Om deze heuglijke zondag nog wat meer af te kruiden met extra plezier zullen er ook enkele mystery guests aanwezig zijn en tal van andere attributen ter uwer vermaak, komen is dus zeker een aanrader als je de leukste vergadering van het jaar niet wil missen!!!

Zondag 18/09, 14:00-17:00: Pimp lokaal Vergadering

Hoewel we rijkelijk laat zijn voor een lenteschoonmaak laten we ons niet afschrikken er toch een te houden. Om ons lokaal echt ONS lokaal te maken gaan we dus vandaag aan de slag  om een beetje op te ruimen maar vooral om ons lokaal zwaar te pimpen en in te richten naar believen zodat we dit jaar veel fijne momenten kunnen doorbrengen in onze scouteske tweede thuis. Als je van thuis iets wil meenemen van verf, behang, lichtjes, kaders, etc. mag je dat zeker doen want jullie kiezen de inrichting helemaal zelf. (Let op: we veranderen niets aan de ruwbouw.)

Zondag 25/09, 14:00-17:00: Braderievergadering

Hoeraaa!!! Het is weer jaarmarkt in ons geliefde dorp, en van dat gebeuren gaan we optimaal gebruik maken en ons lekker amuseren. Vandaag laten we jullie lekker los op de braderie om allerhande gekke fratsen en kwajongensstreken uit te halen met de lokale bevolking. Pak zeker een centje mee voor wat lol te trappen op de kermis of voor iets te eten ofzo, en op het einde van de dag pikken we misschien nog wel een optreden’ke mee van één of andere Sam Gooris, Belle Perez, De Romeo’s of andere artiesten die anders nergens te zien zijn. Kom met velen, kom met goed humeur, we zien jullie op de wei.

Zozie, dat staat er op het menu voor de eerste maand van het jaar. Hou een oogje op de Whatsapp, afmelden indien nodig en kom tenzij anders aangegeven flink in uniform. Voor de vergeetkopjes staat onderaan ook nog eens de wet neergeschreven. Delinquenten worden bestraft!!!

Dikke knuffels

Viktor, Hanne, Anouk en Lennert

Oktober

Zoals zonneschijn na regen komt ook steeds na september de maand oktober. Een maand met een redelijk drukke agenda op de gidsen door grote volksfeesten zoals o.a. het gidsenbal en de fuif. Let dus zeker goed op de datums en uren die hieronder aangegeven staan. Veel leesplezier men duifjes!

Zondag 02/10: Geen Vergadering

Het zal jullie vast zwaar vallen een weekend zonder onze aanwezigheid te moeten leven maar het leven is helaas niet rozenschijn en manegeur. Dit weekend trekt de voltallige leidingsploeg zelf op pad om het hele verloop van het verdere gidsenjaar uit te stippelen en het bijkomende reilen en zeilen vast te leggen. Tot volgende zondag!

Zondag 09/10, 14:00-17:00: knutselvergadering

Omdat ons roemrijke bal nu ook steeds dichterbij sluipt moet er naar jaarlijkse gewoonte een bijna onmenselijke hoeveelheid aan decoraties geknutseld worden om de saaiste parochiezaal die overigens nog door Ambiorix & co werd neergepoot (lees: de Magda) om te toveren tot een fleurige en sfeervolle feestzaal. En omdat de leiding al trauma’s heeft opgelopen door schilderen, knippen en plakken roepen wij jullie hulp in. Kom met zoveel mogelijk, dan gaat dat allemaal goed vooruit en maken we er een gezellige namiddag van.

Vrijdag 14/10: Fuif

Jongedames, zeg waar is dat fuifje? Awel in de Magda jom, en het is nog wel de enige echte fuif van de Gidsen ook. Indien je dus al beschikt over een leeftijd van 16+ mag je zelf ook eens komen piepen en anders mag je deze tekst beschouwen als warme oproep om toch een beetje reclame te maken. Alvast bedankt!

Zaterdag 15/10: Gidsenbal

Een dag waar op zowel culinair- als cultureel vlak meer dan hoogtij gevierd wordt, weliswaar ten koste van immens veel logistiek werk en organisatie. Om een beetje druk van onze schouders te halen vragen we wederom jullie hulp om een beetje mee te helpen klaarzetten en jullie wat bezig te houden met de zaalinrichting. Verder info hierover volgt nog binnenkort!

Vrijdag 21/10 – Zondag 23/10: groepsweekend

Nadat Corona enige tijd roet in ons eten heeft gestrooid gaan we eindelijk nog eens op groepsweekend! We trekken dus op verplaatsing met héél de bende van de eerste elf tot de laatste gids om aldaar een weekendje plezant te gaan doen. Wees gerust, we laten jullie niet een heel weekend afzien in de drukte van de jongste leden en gaan op tijd en stond op afzondering met ons eigen lieve groepje. Meer info volgt nog via mail dus hou een oogje op de mailbox voor elektronische post van ons.

Zondag 30/10, 14:00-17:00: Halloweenvergadering

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen… en zo voort en verder. Zo als je wel kan raden gaan we weer een lekker potje griezelen in thema van deze feestige dag die in het teken staat van gebelde kostuums en buitensporig veel zoetigheid en snoepgoed. Benieuwd wat we daar nu in godsnaam mee gaan doen? Gewoon komeeeeeeen, anders zal je het nooit weten. Doeeeeei!!!

En zo geschiedde ook oktober. Wij hopen jullie ten allen tijden massaal te mogen ontvangen, voor zowel af- als aanwezigen gelden nog steeds dezelfde regels. Als jullie die allemaal flink blijven volgen blijven we de beste, de eerlijkste en meest blijde kameraden.

Stevige linkse van jullie favoriete leiding,

Voksnor, Frankie, Bamboe en Pol

 

De wet:

Een gids is…
een eerlijk en blij kameraad
ze doet mee en zet zich in
ze wilt winnen, maar kan verliezen
ze is fijn in haar optreden
ze is een opmerkzaam ontdekker
ze draagt zorg voor hetgeen ze gebruikt
en ze helpt graag waar ze kan