Gidsen

JANUARI

Woehoeeew, gelukkig nieuwjaar! Wij vliegen samen 2022 in met weer schitterende vergaderingen. Let op, in januari zijn het nog steeds avondvergadering want nu heeft de leiding examens 😢 (kijk altijd goed de uren en de dag na, want deze verschillen deze maand af en toe).

Zaterdag 8 januari, 18u – 20u: Soepverkoop

De diepvries van de gidsen zit nog boordevol met onze overheerlijke soep van de wintermarkt en die willen we natuurlijk niet zomaar weggooien. Daarom gaan we vandaag de straten op om nog wat geld in te zamelen voor ons kamp! Vergeet zeker uw verkooptrucs thuis niet en wees in grote getallen aanwezig, hoe meer we verkopen, hoe’n zotter kamp het wordt!!

Vrijdag 14 januari, 19u30 – 21u30: Roddelen-in-de-bedjes-vergadering

In deze koude wintermaanden is er niks beter dan gezellig in je warme zetel te blijven liggen. Deze week doen we dit op de gidsen! Samen ons eens goed ontspannen terwijl we in een massagetrein zitten, wat wilt ne mens nog meer? Op het einde van de avond willen we al jullie roddels weten hihi, kom in comfortabele kleding en neem je slaapzak mee zodat we er een gezellige avond van kunnen maken!

Vrijdag 21 januari, 19u30 – 21u30: Afreageer vergadering

Heb jij zin om je eens goed uit te leven en alle frustraties eruit te gooien? Dan is dit de ideale vergadering! Neem al jullie frustraties mee naar de wei en dan kunnen we ze gezamenlijk uit jullie systeem werken. Neem zeker alles mee van thuis dat kapot mag (zoals borden, glazen, flessen, televisie, kast, … noem maar op)!!! Maar vergeet zeker geen toestemming te vragen aan de mama en de papa natuurlijk!

Zaterdag 29 januari, 19u30 – 21u30: filmvergadering

De leiding is wat moe van de examens, daarom gaan we het vandaag rustig aan doen en gezellig een filmke kijken met wat bijbehorende snackjes. Neem zeker allemaal jullie favoriete film(s) mee zodat we snel kunnen beslissen welke we gaan zien! Voor (nog) één keer mogen jullie deze vergadering jullie uniform thuis laten en iets comfortabel aantrekken. 

Vergeet niet af te mailen. Voor avondvergaderingen is dat vóór woensdagavond 20:00 via eender welk communicatiemiddel. Neem ook elke vergadering voor de zekerheid een mondmasker mee.

Jullie kapoenen,

Pitti, Vikki, Ilsi, Beiri & Tikki x

 

FEBRUARI

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT, het is al februari. De tijd gaat snel! Deze maand hebben we weer super, toffe, geweldige, interessante, lieve, grappige, leerrijke en onnozele vergaderingen voorbereid. Ook, is eindelijk jullie lieve leiding klaar met hun stomme examens en kunnen de vergaderingen dus terug doorgaan op zondag.

 

Zondag 6 februari, 14u00 – 17u00: Afrika vergadering

https://youtu.be/NoB2zK-9w0k

Dit is de laatste vergadering voor Anna, voordat ze naar Zuid-Afrika vertrekt  :((. Hier zijn wij natuurlijk extreem jaloers op. Daarom gaan wij samen met Anna ons voorbereiden op de levenstijl die ze daar leven. Dankzij onze bronnen in Afrika hebben we een vergadering kunnen voorbereiden die een perfecte replica is van het leven in Afrika. Allen aanwezig dus om gezamenlijk op een olifanten te rijden!!!!

Zondag 13 februari, 14u00 – 17u00: Milieu dag

Ik kan niet komen want: “mijn hond heeft mijn schoenen opgegeten”, “ik ben allergisch aan de zon”, “ik krijg de voordeur niet open”, ….

Ja ja ja ja, deze excuses worden vaak naar ons gestuurd op dagen zoals deze. Maar vandaag niet!
wij als lieve gidsen gaan eens onze handen uit de mouwen steken. We gaan namelijk Kontich weer eens een frisse opknapbeurt geven. Dus kom zo voltallig mogelijk want per aanwezig lid (en leiding) krijgen we centjes voor op kamp. KOMEN DUS!!!!!

Zondag 20 februari: GEEN vergadering

OOOOhhh geen vergadering :((. De leiding zit dit weekend namelijk de hoofden bij elkaar te steken om het 2de deel van dit scoutsjaar in elkaar te knutselen. We kijkt er al naar uit om jullie volgende week weer met open armen te ontvangen xxx

Zondag 27 februari, 14u00 – 17u00: Sneeuwpret

“Er is gisteren nacht 168484cm sneeuw gevallen  de provincie Antwerpen”

Dit geweldig bericht luide deze ochtend op de radio. Dus, trek jullie skipak maar aan en maak jullie klaar voor het ultieme sneeuwballengevecht. Dit is jullie kans om sneeuwballen de gezichten van jullie leiding te gooien!!!!

Dit was het dan al weer voor de maand februari.
tot volgende maand
yuuyuu

Stink-Anna, stink-Piet stink-Hanne, stink-Ilse & Stinktor

 

 

De wet:

Een gids is…

een eerlijk en blij kameraad

ze doet mee en zet zich in

ze wilt winnen, maar kan verliezen

ze is fijn in haar optreden

ze is een opmerkzaam ontdekker

ze draagt zorg voor hetgeen ze gebruikt

en ze helpt graag waar ze kan