Vraag en Antwoord Corona

Wekelijkse werking? 

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen hebben we besloten om opnieuw op zondag vergaderingen te organiseren. Deze kunnen jammer genoeg maar met 10 leden tegelijkertijd. Daarom hebben we de uren van de vergadering een beetje aangepast om het voor ons werkbaar te houden. Elfen: 9u-11, Kabouters: 11-13, Joka’s: 13-15, Jonggidsen: 15-17, Gidsen: 15-17 Voor de elfen, kabouters en jokas moeten de leden worden ingeschreven via een Google forms. De jogi’s en Gidsen spreken nog af met hun leiding. De leiding van elke tak is verdeeld zodat er drie groepen per tak leiding kunnen krijgen. Hierdoor kunnen we max 30 leden ontvangen per vergadering. Elfen en kabouters moeten geen mondmaskers dragen, jokas, jogi’s en gidsen wel. Ook werken we nog steeds met een ingang (groene poort) en uitgang (Oxfam). Hopelijk komen er snel versoepelingen zodat we terug met iedereen kunnen samenkomen op de gidsen wei.

In deze bubbels is social-distancing niet verplicht, toch proberen we als leiding hier toch zo veel mogelijk op te letten door de spelletjes aan te passen en contact zo veel mogelijk te vermijden.

We vragen aan de leden om steeds voor de vergadering thuis nog even naar het toilet te gaan om zo de toiletbezoeken op de gidsen te beperken. De toiletten blijven wel steeds open.

Er is ook ontsmettingsgel voorzien zodat alle leden hun handen kunnen ontsmetten bij het aankomen op het terrein.

 

Welke hygiënemaatregelen worden er genomen?

  • Bij het aankomen op de wei wordt er aan alle leden gevraagd de handen te ontsmetten. Hiervoor zal er alcoholgel aanwezig zijn.
  • Mondmaskers zijn verplicht bij het afzetten en ophalen van de leden voor ouders en +12 leden.
  • Toiletbezoeken zijn steeds mogelijk maar toch wordt er gevraagd om voor de vergadering thuis nog even naar het toilet te gaan zodat het beperkt blijft op de gidsen.

 

Mogen weekends doorgaan?

Weekends mogen NIET doorgaan 🙁

 

Iemand in mijn dichte omgeving heeft ziektesymptomen, mag mijn dochter naar de gidsen komen? 

Neen. Wanneer iemand uit uw bubbel, of iemand waarmee u nog contact heeft gehad ziek is of ziektesymptomen vertoont vragen wij u om uw dochter(s) thuis te houden. Ook wanneer er een ander kind waarmee u dochter in contact is geweest ziektesymptomen vertoont mag uw dochter jammer genoeg niet naar de gidsen komen.

 

Ik heb nog enkele documenten die moeten worden ondertekend, waar kan ik hiermee terecht? 

Als u nog documenten thuis heeft die moeten worden ondertekend of waarbij een stempel moet worden gezet heeft u enkele opties:
– de papieren afgeven aan de leiding aan de groene poort.
– de papieren in de brievenbus die aan de groene poort hangt steken (Duivenstraat 35-37)
– de papieren in de brievenbus van Blauwesteenstraat 80, Kontich  steken.
Bij het ophalen van uw dochter geven wij de papieren ondertekend terug mee.

 

Mijn dochter komt voor de eerste keer naar de gidsen, mag ik mee op de wei komen?

Neen, ouders moeten hun dochter(s) afzetten aan de groene poort.
Hier zal altijd leiding staan om de leden op te vangen.
Zeker bij de openingsvergadering op 6 september zal er extra leiding aanwezig zijn om de leden met een beetje schrik of heimwee mee op te vangen en het afzetten zo soepel en aangenaam mogelijk te laten verlopen.